BELASTINGDIENST KEURT OVEREENKOMST ICSE GOED

ICSE is up to date met nieuwe wetgeving!

Het ICSE beschikt over een door de belastingdienst goedgekeurde overeenkomst die aansluit bij de nieuwe wetgeving en bij de werkwijze van ICSE met zelfstandig professionals en opdrachtgevers! Met ingang van 1 mei 2016 is de VAR vervangen door de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA). Het primaire doel van de wet is het terugdringen van schijnzelfstandigheid. Opdrachtgevers, Zelfstandig Professionals en intermediairs hebben tot 1 mei 2017 om hun werkwijze aan te passen. Het ICSE heeft dit nu al geregeld!

Zelfstandig professionals werken met opdrachten

Zelfstandig Professionals dienen in principe steeds per nieuwe opdracht een nieuwe overeenkomst te tekenen. Er zijn overeenkomsten die gebruik maken van deelovereenkomsten. Wanneer u als ZP’er bij dezelfde opdrachtgever een nieuwe opdracht aangaat, hoeft de overeenkomst niet opnieuw opgesteld te worden, een nieuwe deelovereenkomst die dan verwijst naar de hoofdovereenkomst is dan voldoende. Omschrijf uw werkzaamheden die u verwacht uit te voeren zo uitgebreid en specifiek mogelijk. Maak vooraf heldere afspraken over uw tarief, de duur van de opdracht en de resultaatsverplichting richting de opdrachtgever.

Het ICSE helpt zelfstandig professionals én opdrachtgevers bij het contract management. Wilt u hier meer over weten? Stuurt u ons dan een bericht via onderstaand formulier. Wij nemen dan contact met u op!

CAPTCHA image

* These fields are required.