GEZAMENLIJK ONDERNEMEN VIA EEN COÖPERATIE?

De coöperatie is als ondernemingsvorm weer sterk in opkomst. Bij de coöperatie kunt u gezamenlijk ondernemen zonder dat u uw eigen zelfstandigheid hoeft op te geven. Door als collectief samen te werken krijgen de leden een sterkere economische positie. Het is een vorm van zelforganisatie waarbij het collectief gezamenlijk doelen bereikt die als individu nagenoeg onbereikbaar zijn.

De start van coöperaties

De coöperatie is een Britse uitvinding. In 1760 werden reeds coöperatieve meelfabrieken geopend in Woolwich en Chattam. De arbeiders waren eigenaren van de fabriek en konden niet alleen meel, maar ook brood, boter en zelfs thee en suiker van de fabriek kopen. Er zijn meerdere soorten coöperaties: de bedrijfscoöperatie, de consumentencoöperatie, dienstencoöperatie, de eigenaarscoöperatie, de ondernemerscoöperatie en de werknemerscoöperatie.

Vraag coöperatie support aan

Bij het starten van uw eigen coöperatie komt veel kijken. U hoeft gelukkig niet alles zelf te doen. U heeft hierbij de mogelijkheid om tijdelijk expertise in te huren. Naast specifieke kennis krijgt u tevens een externe frisse blik. Het ICSE faciliteert u op maat bij het ontwikkelproces van de samenwerking tot de oprichting van uw coöperatie!  Vraag via het formulier support aan.

CAPTCHA image

* These fields are required.